BIL KØREKORT

Man skal være bosiddende i Danmark og kan siden 1. jan. 2017 starte på undervisning tre måneder får man fylder 17 år. Du kan begynde når du 16 år og 9 mdr. KLIK her for yderligere info.

TEORI:
Når du starter teori undervisningen vil du få udleveret en lektionsplan (lovkrav) som nøje beskriver hvad du skal igennem for at få kørekort. I lektionsplanen vil du kunne se at teorien og den praktiske kørsel følger hinanden, hvilket betyder at du f.eks. skal have teori om motorveje, før du efterfølgende skal ud og køre på motorvej. Dette betyder også at du skal have den praktiske undervisning på vej før du får undervisning i den næste teorilektion.

MANØVREBANE:
På manøvrebanen gennemgår du en række øvelser i bilens betjening samt grundlæggende manøvrer. Manøvrebanen er en lukket bane hvor du og 2 andre elever før hver en bil og bliver undervist af en kørelærer som styrer undervisningen via en walkie talkie.

Manøvrebanekørsel foregør typisk om morgen, eftermiddag eller aften efter aftale med teorilæreren eller kørelæreren. Kurset varer i alt 3 timer.

Følgende øvelser gennemgås på den lukkede manøvrebane:

 • Forberedelse til kørsel
 • Igangsøtning og standsning
 • Kørsel i ottetal
 • Forlæns og baglæns kørsel med målopbremsning
 • Baglæns kørsel med svingning
 • Forlæns og baglæns slalom
 • Parkering ved vejkant
 • Kørsel i 2 gear, højresving og eventuel hård opbremsning uden hjulblokade
 • Vending
 • Parkering i båse
KØRELEKTIONER PÅ VEJ:
Når du har gennemgået lektion 3 i teoriundervisningen kan du starte med kørsel på vej og derefter køre mellem hver teorilektion. Disse lektioner aftales med kørelæreren.

KØRETEKNISK ANLÆG:
Du skal på et lukket køreteknisk anlæg som noget af det sidste i din undervisning før køreprøven. Hvornår du skal til køreteknisk anlæg afgøres af din kørelærer som vurderer det efter dine kørefærdigheder.

Forinden skal du også have køreteknisk teori undervisning a ca. 2 timer.

Kurset varer i alt ca. 5 timer, inkl. 4 x 45 min. kørsel.

Følgende undervises pø køreteknisk anlæg:
 • Vejgreb og belæsning.
 • Hastighed, bremselængde og vejgrebets udnyttelse
 • Hindringer på kørebanen
 • Genvindelse af vejgreb efter udskridning
TEORIPRØVE:
Når du har gennemgået alle obligatoriske lektioner i lektionsplanen og dens krav, kan du derefter gå til teoriprøven. Prøven foregår hos politiet enten i København eller omegn og er en billedprøve med 25 billeder, hvor du skal svare ja eller nej til en række spørgsmål, ligesom du har lært det til teori undervisningstimerne på skolen.

PRAKTISKE INFORMATIONER:
Når du og din kørelærer finder dine færdigheder i kørsel tilstrækkelig skal du til køreprøve. Det er din kørelærer som booker køreprøven.

Prøven finder sted hos politiet i den skolevogn du plejer at køre i.

Prøven varer ca.30 - 50 min.

TILLADTE PAUSER I FORLØBET:
Pauser i undervisningsforløbet må ikke overstige 3 måneder og derfor er det vigtigt at du koordinerer din tid så du kan undgå at skulle holde en alt for lang pause.

Du har mulighed for at tage teoriundervisning pø alle ugens hverdage - formiddag, eftermiddag eller aften.

Du bestemmer selv hvornår du går til teoriundervisning. Du skal blot være opmærksom på at du skal modtage undervisningen i rækkefølge, da det er et lovkrav og i øvrigt fornuftigt når køreuddannelsen er tilrettelagt derefter. Du har herved også selv den største indflydelse på hvor hurtigt du ønsker at tage kørekort.

Gratis holdstart!
Introduktion og holdstart er en smagsprøve på hvad vi kan tilbyde dig, og du har mulighed for at kigge lidt på forholdende inden du tager endelig stilling til, om det er hos os du vil erhverve dit kørekort.

Fø yderligere information ved at skrive til: info@kbhkoereskole.dkBE Trailerkørekort?
Tilmeld dig til et B/E kørekort eller fø yderligere oplysninger ved at skrive til: info@kbhkoereskole.dk

BIL KØREKORT
BIL MED ANHÆNGER
GENERHVERV KØREKORT
TAXI KØREKORT
TAXIVOGNMAND
MOTORCYKEL KØREKORT
LASTVOGN KØREKORT